dilluns, 17 de febrer del 2014

Crònica de la sortida a Montserrat

Doncs ja són dos els actes que hem fet d'aquesta gran celebració del Quarantè!

La muntanya de Montserrat sempre ha tingut un sentit especial per l’Esplai. Més enllà dels afers religiosos i naturalistes, ha estat durant molts anys una visita anual que feien les famílies i monitors. Per nosaltres Montserrat és un punt de trobada, de cohesió i germanor.

Durant uns anys aquesta bonica tradició va quedar congelada. Però enguany, per commemorar els 40 anys de l’Esplai Santa Maria del Pi, vam voler recuperar-la.

El passat diumenge 16 de febrer vam enfilar-nos cap a la muntanya. Seguint la tradició, els infants, joves i monitors de l’esplai acompanyats dels pares més valents, vam baixar a Monistrol de Montserrat per pujar fins al monestir a peu. El temps ens va ser força benèvol i, salvant una mica de boira i quatre gotes, vam poder arribar al monestir secs i sense problemes.


Allà, un cop reunits amb la resta de la comitiva, ens vam trobar amb en Josep-Enric Parellada, monjo de Montserrat, i que va ser el fundador del nostre esplai.
Durant la trobada va parlar-nos de com va sorgir la idea de formar un esplai al barri, quines famílies van formar-ne part i quines activitats feien, tot plegat intercalant-ho amb anècdotes entranyables.


En acabar, uns quants vam anar a celebrar l’eucaristia al Cambril de la Mare de Déu, en què vam donar gràcies per aquests quaranta anys d'esplai, mentre d’altres van fer una petita excursió a la Santa Cova.


El dinar de germanor als locals cedits pel monestir va donar punt i final a aquesta trobada tan especial, que des de l’Equip de Monitors de l’esplai confiem que torni a repetir-se anualment, com abans.




______________________


Teniu fotos de la sortida a Montserrat?
Envieu-les a esplaidelpi@gmail.com.
Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada